Wat is jouw ‘next step’?

Je wilt je bedrijf naar een hoger plan tillen. Maar je komt niet toe aan het ontwikkelen van nieuwe strategieën, producten of diensten. Je dagen zijn gevuld met operationeel werk en problemen oplossen. Dat frustreert je. Want ondernemen zou niet moeten voelen als een drukke, stressvolle baan. Dat is immers niet waarom je ondernemer bent geworden. En je weet dat er veel meer in zit dan er nu uitkomt. Je zou tijd willen hebben om aan je bedrijf te werken, in plaats van alleen maar in je bedrijf.

Eén dag of misschien zelfs een paar dagen in de week. Dat de boel dan gewoon doordraait en dat je niet geleefd wordt door de waan van het moment. Dat je rust in je hoofd hebt, zodat jij tijd kunt besteden aan de groei van je bedrijf. Plannen maken, nieuwe ontwikkelingen in gang zetten, verbeteren van processen, knelpunten oplossen… de dingen die écht het verschil moeten maken voor jouw bedrijf. Dat zou je graag willen.

Maar dat gaat niet gebeuren. Niet zolang je daar geen gerichte actie op onderneemt. Niet zolang je daar geen ruimte voor in je agenda maakt. Niet zolang je team voor elke beslissing van jou afhankelijk is. Niet zolang elk probleem in je bedrijf om jouw inbreng vraagt. En niet zolang je het gevoel hebt dat jij al het ‘belangrijke’ werk in je bedrijf in je eentje moet doen.

Om daar verandering in te brengen vraagt om een verandering van je mindset. Een verandering van de manier waarop je in je bedrijf staat en de manier waarop je naar je bedrijf kijkt. Het vraagt van je dat je met enige regelmaat boven je bedrijf gaat hangen, bijna als een objectieve, analyserende buitenstaander. Daarvoor moet je tijd maken, maar vooral ook: ruimte in je hoofd. Om meer te kunnen gaan werken vanuit jouw intrinsieke competenties, jouw visie en ondernemerschap, jouw creativiteit. Omdat dáár je grootste toegevoegde waarde voor je bedrijf ligt. Dat betekent ook dat je keuzes moet maken om bepaalde dingen uit te besteden, te delegeren… of simpelweg niet meer te doen.

Bedrijfsgroei heeft te maken met mindset, focus en actie. Maar ook met een goede analyse van het bedrijf op alle fronten: van strategie tot het creëren van waarde, van profilering tot branding, van marketing tot sales, van klantgerichtheid tot klanttevredenheid. Probeer daarbij boven je bedrijf te gaan staan. Zie het als een missie om er alles uit te halen wat erin zit. Sluit je aan bij ondernemers met wie je kunt sparren over je bedrijf. Je hebt vaak de visie en ideeën van anderen nodig om creatieve oplossingen te vinden voor jouw knelpunten. Denk daarbij ook aan een ondernemerscoach. Iedere topsporter heeft een coach. Ondernemen is ook topsport. Je zult met deze support makkelijker hobbels nemen en wel de groei van je bedrijf kunnen realiseren die je voor ogen hebt.

En bedenk: als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg!

Wat is jouw ‘next step’? Veel succes met de verdere groei van je bedrijf!

Wilbert

Delen op:

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/vhosts/wilbertschellens.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/vhosts/wilbertschellens.nl/subdomains/blog/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *